Deze downloadbare content werkt namelijk niet met de Britse versie van het spel. Dit komt doordat de code die op de blu-ray staat niet overeenkomt met de PlayStation Store waar extra content gedownload kan worden voor een klein bedrag. In een reactie liet Free Record Shop weten dat dit probleem nieuw is en dat dit eigenlijk nog nooit is voorgekomen. Zelf hebben zij ook nooit klachten ontvangen van ontevreden klanten en wijzen erop dat op de prijsstickers van games altijd staat aangegeven dat het om importversies gaat.

Hiernaast laat Free Record Shop weten dat eventueel ontevreden klanten altijd terug naar de winkel kunnen stappen met hun klacht en een Britse versie probleemloos kunnen omruilen voor een Europese versie. “Natuurlijk staat er van alles over ruilvoorwaarden op een kassabon, maar we hebben nog niet meegemaakt dat een klant met zijn klacht niet bij ons uit de voeten kon”, aldus een woordvoerder van Free Record Shop. “Er wordt nu een hoop drukte om niets gemaakt.”

In een reactie liet Sony Nederland weten dat ze later nog terug zouden komen op de kwestie, maar dat ze momenteel geen uitspraken wilden doen. Eerst willen ze precies uitzoeken hoe alles in elkaar steekt.

Scherpe prijzen

Free Record Shop hanteert deze manier van games inkopen om er enerzijds voor te zorgen dat er op de verkoop van games een winstmarge zit die redelijk is en blijft. Aan de andere kant wil Free Record Shop een betere prijs kunnen bieden aan hun klanten. “Van een adviesprijs van 75 euro voor Uncharted 2 wordt niemand blij, wij kunnen God of War III voor 50 euro aanbieden, dat is toch fantastisch?” Free Record Shop verwacht dat er zich incidenten voor kunnen doen, maar verwacht niet een andere strategie te gaan hanteren. Wel geeft de winkel aan te blijven opletten op eventuele content die gericht is op de lokale markt.

Navraag bij andere retailers leert dat Dixons en Dynabyte niet doen aan deze vorm van import. Dit uit solidariteit met Nederlandse uitgevers en omdat het eventuele garantieproblemen oplevert. Intertoys doet geen uitspraken over eventuele importkwesties. Media Markt was niet bereikbaar voor commentaar.