Begin december gooit Disney het tegenwicht voor Harry Potter en de Vuurbeker in de strijd: Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe, ofwel De Kronieken van Narnia: De Leeuw, De Heks en de Kleerkast voor alle jeugdigen onder ons. De film is gebaseerd op een boekenserie van schrijver C.W. Lewis en baseert zich op het tweede boek in de reeks.

Uiteraard hoort er bij een grote kerstfilm ook een bijbehorende game. In het spel volgen we, net als in de film, vier kinderen die in een oud huis een portaal naar een andere wereld vinden en tot deze wereld toetreden. Het spel heeft vier speelbare personages, wat betekent dat je - zoals tegenwoordig het standaard recept voor een filmgame lijk te zijn - samen moet werken met de verschillende personen om verder te komen.

Hoewel een demo voor de doelgroep van Chronicles of Narnia waarschijnlijk weinig toegevoegde waarde heeft, stelt ontwikkelaar Buena Vista Games vandaag toch een probeerversie beschikbaar. Voor 196 MB kun je in he Deutsch door twee levels van de volledige versie hobbelen.