Het MMORPG genre is één van de jongste genres op game gebied, en het experimenteren met de verschillende vormen waarin het gegoten kan worden is dan ook pas begonnen. Veel ontwikkelaars probeerden de stap naar de online wereld door middel van hack and slash-achtige games, zoals Asheron's Call 1&2 en Everquest.

Developer eGenesis denkt echter op een alternatieve manier en gaat op 15 februari een MMORPG uit brengen die behoorlijk van de massa zal verschillen. De naam van de game is A Tale in the Desert.

In A Tale in the Desert krijgt de speler de taak om samen met alle andere spelers een soort Utopia op te bouwen, door middel van het perfectioneren van de zeven 'disciplines': leiderschap, kunst, muziek, gedachte, aanbidding, het menselijk lichaam, architectuur en confrontatie. Elk van deze disciplines heeft zeven tests om te voltooien, wat het volledige aantal 'quests' in de game op 49 zet. IGN wist wat screenshots op te vangen uit één van de laatste beta sessies en zette deze online. Klik om de volgende link om ze te bekijken.