Wielerfans staan alweer te trappelen totdat over dik een maand de Tour de France weer van start gaat. En zoals elk jaar rond de start van de Tour het geval is, komt de Franse ontwikkelaar Cyanide Studios met een nieuw deel uit haar wielerreeks Pro Cycling Manager op de proppen. Deeltje 2007 pakt uit met de officiële Tour de France-licentie voor dit jaar, met alle bijbehorende etappes, teams en renners. Naast de Tour staan ook een aantal andere rondes en klassiekers op het programma, samen goed voor zo'n 520 etappes.

De PC-versie, inclusief supporters die je voor de voeten lopen.

Nieuw dit jaar is dat het spel niet alleen voor de PC zal verschijnen, maar dat je het ook onderweg naar Frankrijk op je PSP kunt spelen. De PSP-versie focust op iets kortere speelsessies en laat je niet acht of negen renners tegelijk aansturen, maar slechts vijf. Ook beperkt de carrièremode zich tot vijf seizoenen. Volgens de makers zijn dit echter geen beperkingen van de handheld-versie, als wel features, want het maakt het spel immers erg geschikt om even tussendoor te spelen.

De PSP-versie

Opvallend is dat het onderdeel van de wielersport dat de laatste jaren het meest prominent naar voren is gekomen, niet in Pro Cycling Manager 2007 aanwezig zal zijn. En dat terwijl de afweging tussen de pakkans en de voordelen van een etappezege, toch voor interessante gameplay zouden kunnen zorgen.

De nieuw gelanceerde website van Pro Cycling Manager 2007, waarop heel wat informatie en screenshots te vinden zijn, bezoek je hier.