De PlayStation2 doet weer een belangrijke stap in het proces om zich te kunnen meten met een PC: er komt een nieuwe printer voor de machine.

De printer krijgt de naam 'Tapis' mee, en laat je de mooiste momenten die je in je games hebt meegemaakt uitprinten. Helaas kun je niet elke willekeurige game verbinding laten maken met de printer, de games moeten er speciaal voor geprogrammeerd zijn. Op het moment zijn er slechts drie games die de printer ondersteunen, allemaal games waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. En in het geval van de dating-sim Kanon wil je er niet van gehoord hebben ook .So far, games supporting the GamePrint feature are DigiCube's America Oudan Ultra Quiz, Nippon Ichi's Marle De Jigsaw, and the PlayStation 2 version of NEC Interchannel's dating sim Kanon. Kanon, evidently, will include a feature for printing out sheets of stickers as well as simple game graphics. In the future, developers Idea Factory, Irem, Artdink, Sun Denshi, Dazz, DigiCube, Nippon Ichi, and Mahou Soft have all indicated that they will support the feature in their games.

De enige echte 'Tapis'

In de toekomst zullen er wel meer bedrijven zijn die deze printer gaan ondersteunen. Belangrijkste daartussen zijn Idea Factory en Irem.

De Tapis komt op 23 februari dit jaar uit in Japan, en gaat voor 20.000 harde Yen de deur uit (zo'n €180). Dat zou erg veel geld geweest zijn, waar het niet dat de printer via een infrarood adapter op verschillende andere apparaten is aan te sluiten.

Of we de printer ook ooit in Europa gaan zien is niet bekend, al lijkt het niet zo heel vreemd om te gebruiken in je toekomstige PlayStation2 internet browser.