Prince of Persia-maker brengt Karateka naar PSN en XBLA | Gamer.nl

Prince of Persia-maker brengt Karateka naar PSN en XBLA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mechner heeft geld ontvangen van een investeerder om met een klein team de game opnieuw te maken voor PlayStation 3 en Xbox 360. Het is voor het eerst sinds 2003, toen Mechner werkte aan Prince of Persia: The Sands of Time, dat hij weer actief aan een game gaat meewerken.

"Het orginele Karateka werd met liefde gemaakt", vertelt Mechner in een e-mail aan VentureBeat. "Het is enorm belonend om te zien dat zoveel mensen het spel omarmen en hun ervaringen met de game delen. Het verrast me altijd om te zien hoeveel impact die game had. Voor de remake van Karateka wil ik het originele spel eren met een compacte, eenvoudig te spelen game die vloeiend, sfeervol en prachtig is."

Karateka werd in 1984 uitgebracht voor Apple II en was toen een groot succes. In de game is de speler een karateka met de zwarte band, die de prinses Mariko moet redden uit handen van de kwaadaardige krijgsheer Akuma. Op de weg naar de eindbaas toe moeten spelers alle wachters van de krijgsheer verslaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou