Prijzenpot van 250.000 dollar voor toernooi CS: GO | Gamer.nl

Prijzenpot van 250.000 dollar voor toernooi CS: GO | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het geld voor het toernooi werd verzameld door Valve tijdens de Arms Deal Update van Counter-Strike: Global Offensive. Hierbij konden spelers speciale wapens aanschaffen, het geld daarvan kwam ten goede van de competitieve tak van de game.

De ESL One Cologne wordt georganiseerd tijdens Gamescom en is van 14 augustus tot en met 17 augustus. Aan het toernooi doen zestien teams mee waarvan er al acht uitgenodigd zijn. De andere acht kunnen zich kwalificeren door middel van regionale toernooien. 

ESL One Cologne 2014 is al het derde toernooi van CS: GO dat gefund wordt door de community. De eerste was in 2013 tijdens DreamHack. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou