De prijsverlaging van de Xbox 360 is een feit. Via reclamefolders van Bart Smit en Intertoys weten we nu zeker dat Microsofts console in prijs gaat zakken per 14 maart. De Arcade versie, zonder harde schijf en met vijf Arcade Games, zal voor slechts € 199,99 over de toonbank gaan, waarbij het de concurrentie met de Wii om de casual gamer nu echt probeert aan te gaan.

De andere twee modellen, de Premium en de Elite, zakken tevens in prijs. De Premium, met 20GB harde schijf plus twee games, gaat voor €269,99 over de toonbank en de Elite, met 120 GB harde schijf, zal 30 euro minder gaan kosten dan een PlayStation 3, namelijk €369,99. Deze prijzen zullen misschien per winkel miniem verschillen, maar dit is waar je vanuit kunt gaan. We zijn benieuwd hoe de concurrentie erop reageert.

Update: De prijzen zijn middels een persbericht officieel bekend gemaakt en blijken voor de premium en elite consoles lager uit te vallen dan eerder gemeld. De adviesprijs van de premium zal niet €299 maar €269,99 bedragen en voor de elite zal €369,99 neergeteld moeten worden in plaats van de eerder genoemde €399. Over de gehele linie van Xbox 360 consoles dus een verlaging van 80 euro ten opzichte van de oude adviesprijzen.

Zelfs Bart Smit kon niet vermoeden dat de prijzen zo laag zouden worden.

De reclamefolder is net uit en nu al achterhaald.