heeft tegenover Ars Technica aangegeven dat de prijs van een PS3 en Xbox 360 deze herfst zal dalen. Volgens de bron wordt het 80GB-model van de PS3 vervangen door een 160GB-model en neemt de Xbox 360 Elite de plaats in van het Pro-model.

Sony zal naar verwachting de komende weken de aanvoer van het 80GB-model van de PS3 beperken en het 160GB-model juist stimuleren. Daarbij wil de elektronicagigant deze herfst de prijs van de console laten dalen en een 'slim'-versie uitbrengen. The Mole heeft geen idee hoeveel de prijs zal dalen.

De Xbox 360 Pro zal in juli of augustus uit de winkels verdwijnen ten faveure van andere Xbox 360-bundels. Verwacht wordt dat de Xbox 360 Elite, met een 120GB hardeschijf, de plaats inneemt van de Pro. Het Elite-model krijgt volgens The Mole in september een prijsverlaging en wordt ergens in oktober gebundeld met één of meerdere games.

The Mole

De anonieme staat bij de bezoekers van Ars Technica bekend onder de schuilnaam The Mole. The Mole heeft een aardige reputatie opgebouwd als het aankomt op het lekken van belangrijk nieuws. Volgens Ars Technica is de bron al vaker met grote aankondigingen gekomen, die later correct bleken te zijn. Eén hiervan is de bekendmaking van de PSP Go.