Om gebruik te maken van de gamestreamingdienst moeten mensen een abonnement hebben van 15 dollar in de maand. Vervolgens kunnen ze voor verschillende games drie verschillende soorten licenties verkrijgen. Voor alle games is de zogenaamde Unlimited Pass beschikbaar, waarmee mensen onbeperkt kunnen spelen. De periode dat mensen kunnen spelen loopt volgens de voorwaarden in ieder geval tot 17 juni 2013, zolang ze een abonnement op OnLive hebben. Ook zijn er passen voor drie of vijf dagen te verkrijgen voor een aantal spellen.

Het duurste spel in de OnLive-catalogus is Splinter Cell: Conviction. Een Unlimited Pass voor dat spel kost 59,99 dollar, bovenop de abonnementskosten. Voor tien dollar minder hebben gebruikers een licentie voor Prince of Persia: The Forgotten Sands of Just Cause 2. Het goedkoopste spel is Brain Challenge, deze is voor 4,99 dollar onbeperkt speelbaar. Licenties van drie dagen kosten gemiddeld 4 tot 6 dollar en de vijfdaagse pas is verkrijgbaar voor 7 tot 9 dollar.

Streamen

OnLive is een cloud computing-dienst. De gamestreamingdienst zorgt ervoor dat mensen de nieuwste spellen op oude PC's kunnen spelen. Hoewel mensen wel abonnementsgeld betalen, hoeven ze geen geld meer te investeren in het upgraden van hun game-PC.

Eenvoudig gezegd is dit mogelijk, doordat de games niet op de PC van de speler wordt gedraaid, maar op een supercomputer in een datacentrum. De toetsaanslagen van de speler worden in milisecondes naar het datacentrum gestuurd, en de supercomputer stuurt de beelden die volgen op de actie weer naar het scherm van de speler. De grootste uitdaging voor deze techniek is het zo klein maken van de vertraging tussen het ontvangen en het verzenden van de informatie, dat de gebruiker hier niets van merkt. Om de ervaring te optimaliseren, worden de meeste spellen niet op de hoogste resolutie en met de mooiste effecten gespeeld.

Niet alleen kunnen nieuwe spellen hierdoor op oudere PC's worden gespeeld, het is in de toekomst ook mogelijk om dit direct op een televisie te doen, met een speciaal OnLive-kastje. In theorie is het ook mogelijk om PC-games op deze manier op smartphones te spelen. De enige vereiste is een snelle internetverbinding.