Eigenlijk wisten we dit al wel een beetje, maar de prijs voor de Xbox 360 zal (tenminste in Engeland) voorlopig niet meer zakken. In een interview met Videogamer.com laat Stephen McGill, hoofd Gaming and Entertainment in het Verenigd Koninkrijk, weten dat de prijs voor een Xbox 360 de komende jaren hetzelfde blijft.

"De Xbox 360 zit nu op een geweldige prijs en de consument krijgt genoeg waar voor zijn geld. Ik kan uiteraard niet speculeren over een prijs over vijf of tien jaar, maar we hebben net de prijs verlaagd en dat komt doordat we de kostenverlaging van de console kunnen doorvoeren in de prijs. Wat niet alleen het juiste is om te doen, maar ook een manier is om nog meer consoles te verkopen. Ik denk dat er nog veel mensen zaten te wachten tot de Xbox 360 betaalbaar werd en die tijd is nu aangebroken", aldus McGill.

Wij kunnen de huidige prijsverlagingen alleen maar toejuichen, want: hoe goedkoper hoe beter. Maar, we begrijpen ook wel dat de bodem nu echt in zicht is. Nog goedkoper en je krijgt ze praktisch voor niets.