Nieuws
Google Stadia

Prijs, releasedatum, games en meer details Google Stadia gelekt

Lanceert in november en gaat ongeveer 12 dollar per maand kosten

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Er zijn een aantal nieuwe details van Google Stadia gelekt. Onder andere de prijs, releasedatum, de games en de verschillende edities van de streamingdienst worden onthuld.

Canadese nieuwswebsite La Presse heeft een aantal nog niet onthulde details van Google Stadia naar buiten gebracht. De gelekte informatie is bevestigd door Jason Schreier in een artikel op Kotaku, waar alle nieuwe details op een rij zijn gezet.

De gelekte details onthullen dat Google Stadia lanceert in november in 14 landen, waaronder Canada. De streamingdienst gaat niet hetzelfde model als Netflix aanhouden, want het wordt mogelijk om games individueel aan te schaffen naast het hebben van een abonnement. Het basisabonnement gaat 11,99 Canadese dollar per maand kosten, welke toegang geeft tot het spelen van een aantal games in 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Andere games, en dan vooral de nieuwe spellen die lanceren op het platform, moeten los aangeschaft worden.

Vanaf 2020 wordt ook een 'Stadia Base'-editie van Google Stadia uitgebracht. Dit is een gratis versie van de streamingdienst, waarmee spellen met een maximale resolutie van 1080p gespeeld kunnen worden. Een betaalde 'Founders'-editie is al dit najaar verkrijgbaar en gaat 169 Canadese dollar kosten. Deze editie bevat een Chromecast Ultra, een Stadia-controller en een abonnement van drie maanden op Google Stadia. Bovendien wordt Destiny 2, waarvan vandaag naar buiten kwam dat deze naar Google Stadia komt, meegeleverd bij de betaalde editie.

Naast Destiny 2 is ook gelekt dat Doom Eternal, Assassin's Creed: Odyssey, de nieuwe Tomb Raider-trilogie en The Division 2 beschikbaar zijn op de lancering van Google Stadia.

De gelekte informatie wordt waarschijnlijk bevestigd tijdens de presentatie van Google vanavond. Om 18:00 uur Nederlandse tijd worden nieuwe details van Google Stadia officieel bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Destiny 2 wordt free-to-play, nieuwe uitbreiding en samenwerking Google Stadia gelekt THQ Nordic kondigt spin-off Darksiders Genesis aan
3

Reacties op: Prijs, releasedatum, games en meer details Google Stadia gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 6 juni 2019 16:22
  Dat deze service gauw aan https://killedbygoogle.com/ toegevoegd mag worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 6 juni 2019 18:40
  Dus je kunt games 'aanschaffen', die altijd op Google servers blijft staan. Klinkt meer als een dienst dan een daadwerkelijke aanschaf eerlijk gezegd.

  Ik ben nog niet enthousiast, wie weet komt het nog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 6 juni 2019 21:25
  Die founders edition bevat ook een extra 3 maanden subsciption om aan een vriend te geven.
  En het is dus maandelijks betalen naast dat je ook nog gewoon voor de games moet betalen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.