Nieuws
PlayStation Plus

Prijs jaarabonnement PS Plus met 10 dollar omhoog in VS

Nu gelijk aan Xbox Live

Geschreven door Michel Musters op

Vanaf 22 september kost een jaar lang PlayStation Plus in de Verenigde Staten 60 dollar in plaats van 50 dollar. Een prijsstijging in Europa is nog niet aangekondigd.

Met de PlayStation Plus-service kunnen gamers op PlayStation 4 online tegen elkaar spelen en elke maand gratis games spelen, vergelijkbaar met Microsoft's Xbox Live-service.


Sony laat weten dat de prijsstijging komt door "huidige marktcondities", maar geeft verder geen details en heeft geen nieuwe mogelijkheden voor de service aangekondigd. De prijs van 60 dollar maakt PlayStation Plus even duur als Xbox Live.

Een jaar lang PlayStation Plus kost in Europa 49,99 euro. Xbox Live kost 59,99 euro. Diverse winkels verkopen kaarten met een jaarabonnement voor de online diensten echter voor een scherpere prijs.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eichenwalde-map voor Overwatch nu speelbaar Allison Road weer in ontwikkeling
21

Reacties op: Prijs jaarabonnement PS Plus met 10 dollar omhoog in VS

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RoderikR

  • 23 augustus 2016 11:54
  Kosten console vroeger: 700 euro (console bij launch)
  Kosten console nu: 400 euro (launch versie) + 400 euro (upgraded version) + 7 x 60 (online abonnement) = 1220 euro

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JurgenD

  • 23 augustus 2016 12:32
  @RoderikR ik vraag Pé af wat de meerwaarde nog is tegenover een htpc. Al zeker niet meer de prijs en mogelijkheden…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ghotirey

  • 23 augustus 2016 12:45
  @JurgenD Snap wat je bedoeld maar ik heb een aardige game pc maar speel toch voornamelijk op mijn PS4, op wat Civ5 na dan ;-) En in mijn geval denk ik vooral omdat ik een playstation speler ben en om die reden eigenlijk nooit een xbox controller voor de pc heb gekocht. Slaat op zich nergens op maar ja, toetsenbord en muis combi vind ik eigenlijk niet zo prettig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • worms_master

  • 23 augustus 2016 14:39
  @Ghotirey Ps4 Controller werkt prima op de PC (met het gratis programmaatje DS4windows)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ghotirey

  • 23 augustus 2016 20:29
  @worms_master Top! Wist ik niet, ik ga het uitproberen :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Guybrushtreepwood

  • 23 augustus 2016 12:34
  @RoderikR : Dan wil ik je nog wel even mee terug nemen naar de Sega tijd met Sega CD of de 32X …. Of naar de Neo Geo. Zeker voor deze laatste had je een fors gevulde portomonee nodig. Oftewel, appels met peren vergelijken gaat niet op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • zuipbeschuit

  • 23 augustus 2016 16:39
  @Guybrushtreepwood

  En te bedenken dat de spellen nooit goedkoper werden, kan me heugen dat SFII nooit onder de 130 gulden gedoken is…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RoderikR

  • 23 augustus 2016 17:26
  @Guybrushtreepwood Die tijd kan ik me ook nog goed herinneren, want ik had ook een Megadrive vroeger! Ik heb die Sega CD en 32X nooit gekocht en daar heb ik ook nooit spijt van gehad. Maar dit was eerder de uitzondering. De regel was vroeger toch eerder dat je gewoon voor zeker een jaar of 5 klaar was als je een nieuwe console kocht. Het punt dat ik opmerk is geen toeval, maar een hele bewuste keuze van console fabrikanten. Sony en Microsoft stellen zelf heel expliciet dat ze de instapprijs van een console zo laag mogelijk proberen te houden en dat ze hun winst tegenwoordig met name proberen te halen uit uitgaven die gamers doen ná de eerste aanschaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Guybrushtreepwood

  • 25 augustus 2016 16:36
  @RoderikR Klopt, maar de tijden zijn nu eenmaal anders geworden. Ik snap je punt hoor. Maar naar het verleden kijken is in mijn optiek altijd vrij kansloos. Vroeger waren mobieltjes ( op een enkeling na , ik had ook zo een mooie titanium nokia die veel te duur was en eigenlijk evenveel kon als zn 5x goedkopere broertje) veel goedkoper. Hoor je nu ook weinig over, 600,- neertikken alsof het niet is want hey, 't zit toch in de abo prijs in. Het gaat er allemaal om of het je waard is. Niemand verplicht jou om Xbox live of PS plus te nemen, dus de extra kosten HOEF je niet te nemen. PS Neo , hoef je niet te nemen, ondersteuning blijft er gewoon en er komen ( kan nog in de toekomst veranderen , wat ik ook dan zou begrjipen) exclusive games. Dus ook je punt van die extra kosten vallen dan weg. En in de tijd met sega cd en 32x: niks backwards compatible. Gewoon lappen en exclusive games. Dat jij er geen spijt van hebt gehad: tja je hebt wel wat avontuurtjes gemist, maar toen vond je het blijkbaar geen issue, terwijl dat nu wel is. Dus eigenlijk zegt dat dan meer iets over jouw verwachtingspatroon ;-)

  De neo geo voor meer dan 1000 gulden werd verkocht. En spellen waren iets van 150 gulden. Dat is zo lang geleden dat je dat wel om kunt zetten naar euro's vandaag de dag.

  Technologie gaat vooruit en in feite kan je als bedrijf tegenwoordig moeilijk met een console op de markt komen die € 1000,- kost. Niemand die 'm dan koopt. "ja maar deze gaat nu 5 jaar mee"… tja, "wij" verwachten dat dat ook kan voor € 300,-. Nu ben ik het eens dat ze ps4 en xbox one wat sneller hadden mogen zijn, maar om het zo neer te zetten dat je meteen 1000,- kwijt bent. Nope, keuzes. Ik denk dat de ps4/xbox one nog prima 2-3 jaar mee kan gaan en dat er spellen voor blijven uit komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • unipro81

  • 24 augustus 2016 15:05
  @RoderikR

  Jouw 'vroeger' slaat op de PS3? Want dat was ongeveer de enige console die 700 bij launch kostte.

  Je rekensom is ook niet helemaal correct, als je uitgaat van 7 jaar lang hetzelfde apparaat (want dat had je vroeger) dan is het 400 + 7*50 nog steeds…dus 750 euro. Gaat de prijsverhoging hier door (wat ik wel zou verwachten), dan is het 400+(3*50)+(3*60)=780. Ook nog niet wereldschokkend.

  Een NEO - Scorpio model is een heel nieuw concept, dus sowieso niet goed te vergelijken met vroeger. Dat is een kwestie van, wil je het beste…dan betaal je meer. Je vergeet daarbij gemakshalve de verkoop van de oude PS, maar daartegenover denk ik ook dat de NEO meer dan 400 euro gaat kosten (ben ik bang)…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RoderikR

  • 24 augustus 2016 17:31
  @unipro81 Ik ben het grotendeels met je eens. Wat je zegt onderstreept denk ik mijn punt dan je tegenwoordig over de hele levensduur van een console eerder meer dan minder geld kwijt bent. Natuurlijk verschilde de aankoopprijs vroeger per console. Ik kan moeilijk een prijs noemen die voor alle consoles geldt, maar de meesten ware eerder goedkoper dan duurder dan 700 euro. Dat de Neo en Scorpio een 'nieuw' concept zijn waar je voor kan kiezen en dat de vergelijking daarom niet op gaat, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Vroeger was een nieuwe generatie consoles meestal ongeveer 8 keer zo snel als de vorige generatie, waardoor de consoles bij launch duur en super cutting edge waren. De Playstation 4 en XBOX One waren maar zo'n vier keer zo snel als de vorige generatie, de NEO en Scorpio worden nu alsnog 8 keer zo snel. Terwijl vorige generaties consoles dus gebouwd waren om 7 jaar top graphics te kunnen blijven leveren, geldt dit dus niet voor de PS4 en XBOX One.

  Als je het niet met me eens bent dat gamen nu duurder is dan vroeger, zou jij dan een rekensom kunnen maken die laat zien dat je met een Playstation 1, Playstation 2, Playstation 3 of Megadrive meer geld kwijt was over de hele lifespan van de console dan nu?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • unipro81

  • 25 augustus 2016 10:12
  @RoderikR

  Over de hele lifespan is lastig. Het is jammer dat ik blijkbaar geen linkjes mag plaatsen, maar er is een artikel (Amerikaans) die consoleprijzen (launch) vanaf 1970 ofzo tot 2013 vergelijkt, inclusief inflatiecorrectie. Resultaat is een aantal uitschieters die bij launch dik boven de duizend dollar zaten (Philips zijn cd-i bijvoorbeeld), maar overall zat de prijs redelijk stabiel net onder de 500 dollar als launchprijs voor een nieuwe console.

  Ik reageerde eigenlijk ook vooral omdat de vergelijking niet helemaal juist is. De PS3 was dus namelijk een (dure) uitzondering met zijn 700 euro launchprijs, plus hij was niet persé representatief, want in hetzelfde tijdsbestek moest je bij Xbox ook al betalen voor online gamen…vergelijken is dus erg lastig…

  Ik ben het wel met je eens dat gamen overall steeds duurder wordt in zijn totaliteit, maar dat is niet alleen voorbehouden aan consoles…bij pc's…los van de componenten in de pc…worden beeldschermen bijvoorbeeld ook steeds belangrijker (en duurder). Een gooie game monitor is met gemak duurder dan een redelijke tv bijvoorbeeld.

  Wat je nu gaat zien, naar mijn idee, is een beetje de Nintendo filosofie krijgt…wil je gewoon genieten van games, dan blijf je bij de instap modellen (PS4 slim, Xbox one S, Nintendo NX)…die bieden wat consoles al jaren bieden. Een platform waarop je 6-7 jaar alle games kan spelen.

  Wil je online gamen op een console? Dan betaal je extra voor een online abonnement…spijtig, maar het is helaas niet anders.

  Wil je het beste van het beste (en wil je geen pc), dan koop je een high-end console en betaal je ook meer. Je kan er net zo goed 6-7 jaar op vooruit, maar zal met een jaar of 3 moeten vervangen om 'bij te blijven' (denk ik)…

  Maar goed, ik dwaal af…ja, ik denk dat gamen duurder is geworden. Online abonnementen voor consoles dragen hier aan bij, maar de rekensom is dus iets complexer, omdat er meer keuzes zijn om te maken.

  Iemand die nooit online gamed bijvoorbeeld is juist goedkoper uit. Console van 400 ballen en gaan…

  Iemand die ook online wil betaald meer

  Iemand die ook meer high-end wil betaald meer (naast console ook aan tv/monitor)

  Iemand die ook VR wil betaald meer.

  In de vorige generaties had je geen keuzes, nu wel, maar daar betaal je ook voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigds9fan

  • 23 augustus 2016 12:54
  Als dan ook de service op Xbox nivo komt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 23 augustus 2016 13:45
  @bigds9fan ik ben dyslectisch, half achterlijk, maak ontzettend veel schrijffouten, grammaticale errors, interpuntie en whatever mistakes, maar zelfs ik kan het woord 'niveau' schrijven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigds9fan

  • 23 augustus 2016 14:31
  @casualkiller Gebruik uit principe geen Franse spelling. Heeft niets met dyslexie of wat dan ook te maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • pepsi

  • 23 augustus 2016 23:42
  @bigds9fan Er is geen andere geldige spelling van het woord 'niveau'.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 23 augustus 2016 15:32
  @casualkiller Dus je maakt zelf heel veel schrijffouten, maar je gaat wel iemand anders wijzen op één schrijffout? Goed man.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fresh

  • 23 augustus 2016 17:47
  @haastnooit,

  Wel een hele domme schrijffoud. Zelfs iemand met dyslexie valt dat op, dat zegt genoeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ghotirey

  • 23 augustus 2016 13:00
  Laten we hopen dat de 'gratis' games dan ook wat grotere titels worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 23 augustus 2016 20:02
  Betalen om online multiplayer te kunnen doen. Echt niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.