Prey, gamers die in 1996 de gamesbuisness ook al een beetje volgenden hebben al wel eens van deze titel gehoord. Het was een leuk plannetje van 3d Realms: zelf een gloednieuwe 3D engine ontwikkelen voor een nieuwe game en deze na Duke Nukem 3d uitbrengen. Maar eerst moest Duke Nukem het licht zien, dat nog op oude 'Quake' technologie draade. Dat was het plan destijds, maar helaas, Duke Nukem Forever is nog steeds niet af en toen Unreal uit kwam realiseerde men zich dat Prey waarschijnlijk toch niet zo high tech was als men wel dacht. Prey werd in de prullenbak gegooid en Duke Nukem Forever kreeg de Unreal Engine en daar is men tot op de dag van vandaag nog steeds aan bezig.

Nu gaat het gerucht dat Prey toch nog gemaakt zal worden, en wel door Human Head Studios, bekend van de hack & slash game Rune. Deze nieuwe versie van Prey zal waarschijnlijk niets bevatten wat er nog in de oude code zat, en ook niets van de oude textures. Alles is hopeloos achterhaald en het gaat waarschijnlijk alleen om de naam en eventueel het concept of de samenwerking met 3d Realms. From the Rumor department comes the interesting news that 3D Realms' long dead project, Prey, is back from the grave -this time using the new id Software DOOM game engine, developed over at Human Head Studios and published under the Take 2 label.Een screenshot uit 1998, inmiddelds kan Max Payne al stukken beter.

In ieder geval is het een rare marketingzet, net nu iedereen Prey al een beetje aan het vergeten is gaan ze het spel opnieuw ontwikkelen. Maar men hoopt natuurlijk de anticipatie van de titel van 1996 terug op te roepen en daarmee de nodige cash te maken.

Of dit nu het kerstcadeautje van 3d Realms is dat met het nieuwe jaar online zou komen is nog de vraag. Tja, 3d Realms is tot alles in staat, zelfs het geven van kerstcadeautjes op de valreep van de lente, maar wie weet. Meer nieuws wordt bekend ... when it's done.