3D Realms heeft vandaag aangekondigd dat de first-person shooter Prey zijn zogeheten goldstatus bereikt heeft. Dit houdt in dat de ontwikkeling van het spel voltooid is en dat er alleen nog dvd'tjes geperst hoeven te worden, voordat het spel in de winkels te vinden zal zijn. De release van Prey in Europa staat voor 14 juli in de planning, voor zowel PC als Xbox 360.

Prey is een project met een lange geschiedenis. Oorspronkelijk werd het spel in 1996 aangekondigd als dé grote vernieuwing op shooter-gebied. Het spel liep echter zoveel vertraging op dat het technisch achterhaald raakte, waarna 3D Realms besloot de ontwikkeling stop te zetten. Met het spelconcept klopte men aan bij Human Head Studios, die vervolgens de kans kregen het spel van de grond af opnieuw op te bouwen op de Doom 3-engine.

Het resultaat is een unieke shooter waarin het omdraaien van de zwaartekracht, het schieten door portalen en het treden uit je eigen lichaam, voor gevarieerde gameplay zorgen. Onlangs verscheen er al een PC-demo waarin je al deze features aan den lijve kunt ondervinden. Een demo voor de Xbox 360 zou elk moment kunnen verschijnen.