Nieuws

Prey 2 zou grote plottwist bevatten

Gesneuveld en herrezen

Geschreven door Gijs Scheltens op
De geannuleerde game Prey 2 zou een grote plottwist bevatten die te maken had met het respawn-systeem. Dat schrijft Eurogamer op basis van gesprekken met Prey 2-ontwikkelaars.

Telkens als de hoofdpersoon Killian Samuels doodgaat, wordt zijn bewustzijn overgeheveld naar een nieuwe kloon, legt Eurogamer uit. Spelers komen dit echter pas tegen het eind van de game te weten: ze zouden terechtkomen in een kamer met een berg kloons die het niet gehaald habben.

Deze plottwist opent ook de mogelijkheid voor een speciaal einde: Killian probeert te ontsnappen uit een ontploffend ruimteschip en springt door een raam de ruimte in. Om aan een zekere dood te ontsnappen teleporteert Killian zich naar willekeurige coördinaten, toevallig is dit op de Aarde. Hier bouwt hij een nieuw leven op, maar wanneer hij oud is geworden en overlijdt, respawnt Killian als nieuwe kloon.

Prey 2 was in ontwikkeling door Human Head Studios. In 2011 verschenen er een E3-trailer en gameplaybeelden. Echter doken er geruchten op dat er niet meer aan de game gewerkt werd en dat er onenigheid was over de kwaliteit van de game. Volgens Nathan Cheever bevond Prey 2 zich in een ontwikkelings-limbo. In oktober 2014 gaf Pete Hines aan dat de game officieel geannuleerd was.

Hoewel Prey 2 een sequel van de eerste Prey zou zijn, heeft Bethesda de serie inmiddels een reboot gegeven met een nieuwe Prey. Lees hier onze review.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Far Cry 5 verschijnt 27 februari 2018 Switch-versie FIFA toch niet hetzelfde als FIFA 18
5

Reacties op: Prey 2 zou grote plottwist bevatten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • GoRightAhead

  • 26 mei 2017 17:53
  Een game die nooit zal uitkomen spoilen. Kijk eens hoe slim onze gecancelde game in elkaar zat!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • obi-twan kenobi

  • 26 mei 2017 18:02
  Klinkt eigenlijk beter en interessanter dan de huidige remake van Prey. Jammer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Iluyan

  • 26 mei 2017 20:22
  Dat was echt mind blowing geweest. Jammer, Ik heb zo het idee dat die Prey 2, veel vetter is/was geweest dan de huidige Prey (Bioshock in space) die is uitgekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mrhotshot85

  • 27 mei 2017 01:57
  Bijzonder hoor. Nog nooit eerder gezien… of toch wel? Ohja, in Resident Evil(film serie) kom je erachter dat het hoofdpersonage, Alice, gekloond is en blijkbaar al aardig vaak mislukt is in een poging te doen waar zij voor gekloond is. Wat bij mij dus de vraag opwekt, wat is de reden dat Killian telkens opnieuw gekloond wordt? Wat is zijn missie en wanneer is deze geslaagd? Zolang dat niet een redelijk doel is vind ik deze "plottwist" niet zo denderend. Ja kan namelijk heel makkelijk mensen in de maling nemen door dit soort trucjes uit te halen. Één van de beste plottwists vind ik persoonlijk die in 'Star Ocean: Till the End of Time'.
  Ook Bioshock, Heavy Rain, Spec Ops: The Line & Red Dead Redemption hadden een erg goede twist.
  En in FarCry 3 blijft het mij ook nog steeds een raadsel wat er nou met Vaas(in mijn ogen de meest bad-ass antagonist) gebeurt. Hoop speculaties maar nog nooit een geloofwaardige theorie tegen gekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Edwin1984

  • 27 mei 2017 12:33
  Tja leuk en aardig allemaal, buiten die leuke twist zag het er allemaal erg low budget uit. Kan er eerlijk gezegd niet wakker van liggen, sterker nog ik ben blij dat we een 'reboot' hebben gekregen. Niet dat die p3rfect is maar wel erg tof om te spelen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.