Volgens een van de e-mails heeft Arkane's tweede studio in Austin, Texas een pitch gedaan aan Bethesda's moederbedrijf Zenimax. Hierin werd een reboot van Prey 2 voorgesteld als spirituele opvolger van de System Shock-serie. Dit aanbod werd naar verluidt geaccepteerd en sindsdien werkt Arkane aan Prey 2, dat voorheen in de maak was bij Human Head Studios. 

De betrokkenheid van Arkane bij Prey 2 werd eerder dit jaar nog weersproken door Bethesda's Pete Hines. Die zei toen het volgende: "Nee. Al die verhalen, ik heb geen idee waar ze vandaan komen. Het Human Head Prey 2-ding is het Human Head Prey 2-ding. Arkane doen hun eigen ding en dat is iets voor hen om aan te werken."

Ook Arkane's Raphael Colantonio, die onderstaande e-mail gestuurd heeft, ontkende dit gerucht. Rock, Paper, Shotgun vroeg hem om bevestiging dat Prey 2 echt niet in de maak was bij Arkane: "Nee. We hebben gekeken waar dat gerucht vandaan kwam en ik weet het echt niet." Uit de gelekte e-mails blijkt echter het tegenovergestelde. Bethesda heeft tegenover Kotaku gezegd dat het geen commentaar geeft over waar Arkane aan werkt en hoe het met Prey 2 staat.