Prey 2 maakt geen gebruik van id Tech 5-engine | Gamer.nl

Prey 2 maakt geen gebruik van id Tech 5-engine | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het persbericht van gisteren stond dat de game "gebruikmaakt van de nieuwste id Tech-engine van id Software". De game blijkt nu echter niet op de nieuwste versie van de engine te draaien. "Het spel is al enige tijd in ontwikkeling; de id Tech 5-engine is nog in de maak, vandaar dat het geen optie was", legt Hines uit.

De id Tech 5-engine wordt momenteel alleen gebruikt voor games van id Software zelf: Doom 4 en Rage. In plaats van die versie maakt Prey 2 gebruik van id Tech 4. Deze engine wordt ook gebruikt voor de eerste Prey, Doom 3, Quake 4, Wolfenstein uit 2009 en voor Brink, dat in mei van dit jaar verschijnt.

Prey 2

Gisteren werd onthuld dat Prey 2 in 2012 uitkomt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Het spel wordt net als het vorige deel, dat in 2006 uitkwam, ontwikkeld door Human Head Studios. "Prey 2 geeft gamers de kans om een nieuw facet van het Prey-universum te verkennen, een facet dat snelle actie biedt in een open, buitenaardse wereld", zegt projectleider Chris Rinehart.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou