Of het nu komt doordat men massaal is uitgekeken op de Tweede Wereldoorlog of omdat PC's nu pas de kracht hebben degelijke jungles op het scherm te toveren, op de een of andere manier hebben een groot aantal ontwikkelaars ongeveer tegelijk besloten een spel te maken gebaseerd op de Vietnam oorlog. Veel van deze ontwikkelaars gaan met hun games de ware gruwelen van de oorlog uit de weg en richten zich vooral op de vuurgevechten zelf. Het Nederlandse Guerrilla Games probeert met ShellShock: Nam 67 echter een zo realistisch mogelijke representatie van de gruwelen van de oorlog, naar je PS2, Xbox en PC te brengen.

ShellShock: Nam 67 wordt gespeeld vanuit derde persoonsperspectief en contronteert de speler als beginnend soldaatje meteen met de harde werkelijkheid. Men probeert je het gevoel te geven dat je je midden in de strijd bevindt door uitgestrekte landschappen op het scherm te toveren waarop bijna overal gevechten gaande zijn. Ook zal bijna elke soldaat in het spel er anders uit zien, zodat je het gevoel krijgt dat het allemaal unieke personen zijn. Verwondingen zullen daarbij realistisch weergegeven worden. Langzaam zal je de militaire ladder opklimmen en de leiding krijgen over een squad en de mogelijkheid krijgen airstrikes en napalm-bombardementen in te roepen.

Meer over deze titel lees je in de preview op Playstation.com, waar ook een aantal nieuwe screenshots te bewonderen zijn waarvan er een aantal hieronder al te bekijken zijn. ShellShock: Nam '67 zal door Eidos in juni van dit jaar uitgebracht worden. We zijn benieuwd of het mogelijk is met games zoiets gruwelijks als een oorlog op een realistische doch integere manier naar voren te brengen.