Van 22 tot en met 25 september zal ArenaNet iedereen in staat stellen alvast een voorproefje te nemen van Guild Wars: Nightfall, de tweede uitbreiding voor de populaire online RPG Guild Wars. Het zogeheten preview-event introduceerde ArenaNet al in aanloop op de release van het originele Guild Wars, om zo mensen vrijblijvend kennis te laten maken met het spel. Het bleek een gouden zet, want in de verkoop is Guild Wars nog steeds zeer succesvol.

De previewversie die tijdens het event speelbaar is zal nieuwe omgevingen (de gehele Istani-provincie en het nieuwe rijk Elona), nieuwe missies en nieuwe arena's (Sunspear Arena en Churranu Island) bevatten. Daarnaast zul je alvast de twee nieuwe beroepen kunnen proberen die met Nightfall geintroduceerd zullen worden, namelijk de Dervish en de Paragon.

Je hoeft Guild Wars dus niet in je bezit te hebben voor het preview-event. Een miniscule download is voldoende om aan de slag te kunnen; de rest van het spel zal gestreamed worden, terwijl je je personage aanmaakt en het spel speelt.