President Square Enix wil flink uitbreiden in 2019

President Square Enix wil flink uitbreiden in 2019

De president van ontwikkelaar Square Enix, Yosuke Matsuda, heeft in een brief voor het nieuwe jaar zijn ambities voor 2019 gedeeld. In de brief zegt Matsuda met Square Enix onder andere te gaan kijken naar het gebruiken van opkomende technologieën en het uitbreiden van het bedrijf.

In de brief licht Matsuda uit zich te willen focussen op het inventariseren van nieuwe technologieën, zoals blockchain, cloud gaming en de nieuwe generatie van consoles. Daarin benadrukt Matsuda dat deze technologieën grote stappen hebben gezet in het afgelopen jaar en de potentie hebben om van waarde te kunnen zijn voor het bedrijf.

Matsuda zegt dat de huidige generatie consoles zich in een laat stadium begeven en er hevig wordt gediscussieerd over de nieuwe generatie consoles binnen de industrie. Daarnaast legt Matsuda uit dat de opkomst van cloud streaming services ervoor zorgt dat er steeds meer digitaal games worden verkocht in plaats van fysiek en er een groei plaats gaat vinden van verdienmodellen op basis van abonnementen.

Final Fantasy 15

In de brief wordt tevens aandacht besteed over dat het bedrijf via overzeese markten 'agressief' wil uitbreiden in landen als China en India. Dit kan gedaan worden doordat er gebruik gemaakt kan worden van de huidige wetten in China over het uitgeven van games door uitgevers te benaderen en internationale handelsrelaties op te bouwen. Over India wordt vooral gesproken over de ontwikkelde telecommunicatie- en betalingsinfrastructuur die veelbelovend kunnen zijn voor de markt van entertainmentconsumptie bij het grote volk en economische kracht van het land.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou