Van de aankomende nieuwe generatie consoles zal de opvolger van de PlayStation 2 in het Sony Music complex in Culver City voor het eerst aan het grote publiek getoond worden. Dit vindt plaats op maandag 16 mei om 15:00, precies drie uurtjes voordat Microsoft haar nieuwe console aan het publiek toont. houdt Sony in het Sony Music complex in Culver City de presentatie van de nieuwe console.

Aangezien de presentatie van Microsoft in Los Angeles gehouden wordt, zal het voor de persmuskieten behoorlijk moeilijk worden om bij beide presentaties aanwezig te kunnen zijn. De specificaties van beide consoles zijn al voor een groot deel bekend. Wat nog rest zijn de designs en de officiële benaming van de consoles. Wat zeker niet onbelangrijk is, is de hoeveelheid RAM waarover de beide consoles gaan beschikken. Ook hierover is er nog geen duidelijke informatie te melden.

Nintendo zal de presentatie van de Revolution niet ten tijde van de presentaties van de concurrentie houden, maar zal volgens traditie op dinsdag de presentatie houden.