De game speelt zich af in hetzelfde universum als To The Moon, maar jaren voor de gebeurtenissen van het originele spel. "A Bird Story is een simpel, surreëel verhaal over een jongen en een vogel met een gebroken vleugel", aldus Freebird's Kan Gao. "Hoewel de game net als mijn meeste games vooral om het verhaal draait, zit er in essentie geen dialoog in de game."

Gao legt ook de link tussen A Bird Story en To The moon uit: "Dr. Watts en Dr. Rosalene zitten niet in de game (chronologisch gezien speelt dit zich voor hun tijd af), maar de jongen in de game groeit uiteindelijk op als hun patiënt in de tweede episode van de serie."

De ontwikkelaar geeft tevens aan met een direct vervolg op To the Moon te komen. Hier is echter nog niets over bekend. To The Moon verscheen in 2011 op PC. In de avonturengame ondernemen twee wetenschappers een reis in het brein van een stervende man. Hij heeft altijd al eens naar de maan willen gaan en aan de wetenschappers om deze wens zo diep in zijn geheugen te planten, dat rond deze wens nieuwe herinneringen worden opgebouwd zodat de man vredig kan sterven.