Pre-orders zonder releasedatum worden verboden in Duitsland | Gamer.nl

Pre-orders zonder releasedatum worden verboden in Duitsland | Gamer.nl

Het hoger gerechtshof van München heeft href="https://www.verbraucherzentrale.nrw/pressemeldungen/presse-nrw/urteil-zu-fehlerhaften-lieferangaben-auf-mediamarktde-27801">besloten </a>dat producten niet meer op webwinkels mogen worden gezet zonder releasedatum. Pre-orders die geen exacte datum van release hebben, worden niet meer toegestaan in Duitsland.

Dit betekent dat webwinkels geen onduidelijke data mogen neerzetten, zoals Q1, eind 2018 of soms de laatste dag van het jaar, voor games of andere (digitale) producten waarbij nog geen releasedatum bekend is.

De besli ing dat dit soort aanduidingen verboden worden, is naar aanleiding van een rechtzoekende in Duitsland die Mediamarkt voor de rechter sleepte vanwege onjuiste datums voor de Samsung Galaxy S6.

Op deze manier breken winkels de wet door niet correct aan te geven wanneer de game eigenlijk uitkomt. De verantwoordelijkheid wordt dus bij webwinkels zelf gelegd die nu geen vervangingsdatums mogen opgeven zoals de laatste dag van het jaar of iets vaag zoals Q1.

In Nederland staat nu bijvoorbeeld op Bol.com de jrpg Code Vein met als releasedatum 31 december 2019, terwijl de game is uitgesteld tot een nog nader te noemen datum. Ook Shenmue 3, waarvan in mei bekend werd dat de game wordt uitgesteld naar 2019, staat op bol.com met de datum 31-12-2018. Vooralsnog is het in Nederland en België nog toegestaan om pre-orders te inca eren zonder exacte releasedatum.

Shenmue 3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou