Pre-orders gestart voor draadloze Switch-controllers in GameCube-stijl | Gamer.nl

Pre-orders gestart voor draadloze Switch-controllers in GameCube-stijl | Gamer.nl

Er zijn pre-orders verschenen voor officiële draadloze GameCube-controllers die met Nintendo Switch werken. De controllers in kwestie kunnen gereserveerd worden op een Amerikaanse en Engelse website en kosten ongeveer 45 euro per stuk.

De controllers zijn beschikbaar in drie kleuren; grijs, paars en zwart. De controllers hebben vrijwel hetzelfde design als de originele controller. Echter zijn er wel een paar details veranderd ten opzichte van zijn voorganger om het nog comfortabeler voor de speler te maken.

GameCube
GameCube

Zo is de D-Pad enigszins vergroot, is er een tweede schouderknop toegevoegd en bevat het de standaard knoppen die op gewone Switch-controllers gevonden kunnen worden. Dit betreft een capture-knop en een home-knop. Daarnaast is er motion controls toegevoegd aan de controller om te kunnen gebruiken bij de meeste Switch-games en nog meer handige details.

GameCube
GameCube

De draadloze functie is afkomstig van Bluetooth-functionaliteit. De controller bevat geen oplaadkabel via USB, maar vereist AA-batterijen. Deze batterijen zouden maximaal 30 uur mee moeten gaan. De controller heeft geen HD Rumble, Infrarood-sensor of Amiibo-NFC-functie.

Liefhebbers kunnen de controllers reserveren via de Amerikaanse website PowerA en de Britse website Game. De controllers kosten op beide websites omgerekend 44 en 42 euro per stuk. De verzendkosten verschillen echter wel per website. Zo ben je op de Britse website 2,95 pond (3,36 euro) kwijt, terwijl bij de Amerikaanse PowerA een prijskaartje van 46 dollar (40 euro) hangt aan verzendkosten. Echter ontvangt de koper op PowerA bij registratie wel een garantie van twee jaar op de controller.

Eerder maakte Nintendo bekend GameCube-controllers uit te gaan brengen, echter is deze variant niet draadloos.

Er is momenteel nog geen specifieke datum bekend wanneer de draadloze GameCube-controllers verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou