Nieuws
Nintendo GameCube

Pre-orders gestart voor draadloze Switch-controllers in GameCube-stijl

Op tijd voor Smash Bros. Ultimate

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Er zijn pre-orders verschenen voor officiële draadloze GameCube-controllers die met Nintendo Switch werken. De controllers in kwestie kunnen gereserveerd worden op een Amerikaanse en Engelse website en kosten ongeveer 45 euro per stuk.

De controllers zijn beschikbaar in drie kleuren; grijs, paars en zwart. De controllers hebben vrijwel hetzelfde design als de originele controller. Echter zijn er wel een paar details veranderd ten opzichte van zijn voorganger om het nog comfortabeler voor de speler te maken.

GameCube
GameCube

Zo is de D-Pad enigszins vergroot, is er een tweede schouderknop toegevoegd en bevat het de standaard knoppen die op gewone Switch-controllers gevonden kunnen worden. Dit betreft een capture-knop en een home-knop. Daarnaast is er motion controls toegevoegd aan de controller om te kunnen gebruiken bij de meeste Switch-games en nog meer handige details.

GameCube
GameCube

De draadloze functie is afkomstig van Bluetooth-functionaliteit. De controller bevat geen oplaadkabel via USB, maar vereist AA-batterijen. Deze batterijen zouden maximaal 30 uur mee moeten gaan. De controller heeft geen HD Rumble, Infrarood-sensor of Amiibo-NFC-functie.

Liefhebbers kunnen de controllers reserveren via de Amerikaanse website PowerA en de Britse website Game. De controllers kosten op beide websites omgerekend 44 en 42 euro per stuk. De verzendkosten verschillen echter wel per website. Zo ben je op de Britse website 2,95 pond (3,36 euro) kwijt, terwijl bij de Amerikaanse PowerA een prijskaartje van 46 dollar (40 euro) hangt aan verzendkosten. Echter ontvangt de koper op PowerA bij registratie wel een garantie van twee jaar op de controller.

Eerder maakte Nintendo bekend GameCube-controllers uit te gaan brengen, echter is deze variant niet draadloos.

Er is momenteel nog geen specifieke datum bekend wanneer de draadloze GameCube-controllers verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Online 1-tegen-1-modus aangekondigd voor Hitman 2 Bètaversie Fortnite voor meesten op Android beschikbaar
4

Reacties op: Pre-orders gestart voor draadloze Switch-controllers in GameCube-stijl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  El Ninjo

  • 12 oktober 2018 16:38
  Da's ook raar om een levensduur van een batterij mee aan te duiden? "maximaal 30 euro"

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  KoningDriessen

  • 12 oktober 2018 16:41
  Ik vind 30 euro lang wel een beetje veel van het goede, zullen wel speciale batterijen zijn dan. Maar zonder dollen, leuk voor de retro liefhebber, maar kon mij herinneren dat ik het c-pookje een beetje een onding vond bij de gamecube. Geef mij dan maar de pro controller, die speelt heerlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 12 oktober 2018 20:55
  @KoningDriessen de beste 5 minuten mod die ik ooit gedaan heb in mijn leven is die gele tepel op de gamecube controller vervangen door het pookje van een wii controller ;p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 12 oktober 2018 21:36
  tja, als je uit de VS laat komen, dan kost dat heel wat meer, en die 2 jaar garantie, die heb je sowieso als je via de UK bestelt, immers is dat via de EU geregeld en de UK behoort daar op dit moment nog steeds bij. En bij de US, mag je hopen dat die 40 euro inclusief BTW/inklaringskosten is, want anders kan het dus zijn dat je over zo'n $95 BTW mag gaan betalen (en dan nog mogelijk ook nog eens inklaringskosten).
  Let dus wel op, deze zijn niet van Nintendo zelf…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.