"Ik heb heel 2008 besteed aan het spreken met uitgevers om Timesplitters 4 te laten maken", vertelt Ellis in een interview met Edge. "Er is gewoon geen interesse om iets te doen dat afstapt van de regels van het genre. Niemand wil iets doen dat maf en anders is, omdat het een te groot risico is. En een groot gedeelte daarvan zijn de kosten om het te doen."

"Niemand koopt echt nog first-person shooters, tenzij ze Call of Duty heten. Battlefield heeft het misschien nog oké gedaan, maar afgezien daarvan maakt bijna elke FPS verlies. Ik bedoel, Crysis 2: fantastische game, maar die game is geenszins in de buurt gekomen van het terugverdienen van de ontwikkelkosten."

Ellis

Ellis was aanvankelijk werkzaam bij GoldenEye-ontwikkelaar Rare, en vertrok toen die studio werd verkocht aan Microsoft. Vervolgens heeft hij met een aantal andere ex-medewerkers Free Radical Design opgericht. Toen deze studio werd gekocht door Crytek en omgedoopt tot Crytek UK, nam Ellis ontslag. Hij heeft onlangs met een aantal andere voormalige werknemers van Rare de mobiele gamesstudio Crash Lab opgestart.