De EyeToy Camera van Sony bleek bij de release vorig jaar een groot succes. De controller kon immers de deur uit, want je kon games besturen door voor de camera te gaan staan en de juiste bewegingen te maken. Deze manier van gamen bleek niet alleen erg leuk, maar ook een stuk gezonder dan onderuitgezakt op de bank hangen en enkel je duimen van beweging te voorzien.

Bij de release van EyeToy werd beloofd dat de camera ook in toekomstige games gebruikt zou gaan worden. Zo werd de eerste EyeToy titel, EyeToy Play, al opgevolgd door EyeToy Groove. Ook kon de EyeToy optioneel gebruikt worden in de nieuwste Harry Potter game van Electronic Arts en in Jackie Chan Adventures. De eerste volledige third party EyeToy game komt echter van Sega, dat later deze maand Sega Superstars op de markt brengt en een twaalftal minigames gebaseerd op bekende Sega franchises bevat.

De meeste grote franchises van Sega zijn van de partij in Superstars. Zo kun je een partijtje vechten met Virtua Fighter, een bal koppen met Virtua Striker, lekker dansen met Space Channel 5, Zombie's aan gort slaan in House of the Dead, ringetjes pakken met Sonic, bananen vergaren met Super Monkey Ball en een ei rondrollen door een kleurrijke wereld met Billy Hatcher.

De nieuwe, strak vormgegeven website van Sega Superstars introduceert je met al deze minigames. Naast uitleg en een aantal screenshots vind je ook van elke minigame een kort filmpje waarin gedemonstreerd wordt hoe het spelletje in zijn werk gaat. Zeker een bezoekje waard!