Een tijdje geleden zagen we op het internet al de eerste geruchten verschijnen dat Ubisoft een remake zou maken van het originele Prince of Persia uit 1989, en dat voor Xbox Live Arcade. Nadat het een maand stil is geweest rond dit project krijgen we vandaag opeens de eerste beelden van het aankomende spel te zien.

Het is duidelijk dat Ubisoft heel wat tijd gestoken heeft in het ontwikkelen van Prince of Persia Classic, als we op de screenshots mogen afgaan zal dit een van de mooiste XBLA-games tot nog toe worden. Hoewel het 2D-zijaanzicht is behouden, hebben de 2D-graphics plaatsgemaakt voor prachtige 3D achtergronden in de stijl van The Sands of Time.

Net als het origineel zal je in Prince of Persia Classic binnen 60 minuten de prinses uit handen van de vizier moeten redden. Nieuwe vallen, puzzels en vijanden zijn toegevoegd, maar in essentie zijn de levels hetzelfde als in het origineel. Wanneer het spel te downloaden valt is nog niet duidelijk en ook de prijs ervan houdt Ubisoft nog eventjes voor zichzelf.