Power Gig komt met gitaarcontroller met echte snaren | Gamer.nl

Power Gig komt met gitaarcontroller met echte snaren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Seven45 Studios hoopt hiermee het muziekgenre een nieuwe impuls te geven. De nieuwe gitaarcontroller zal net zo makkelijk te biedenen zijn als de huidige gitaarcontrollers met knopjes, maar biedt veel meer mogelijkheden voor wie de basis onder de knie heeft. Daarnaast komt de manier van speler veel dichter in de buurt van een echte gitaar. De gitaar kan ook in een normale versterker geplugd worden en gebruikt worden als een functionerende elektrische gitaar.

Vingersetting

De controller herkent input van de speler over de gehele gitaar. In de makkelijkste spelmodus hoeven de snaren alleen op het juiste moment te worden aangeslagen, terwijl bij de serieuzere instellingen ook de juiste akkoorden gespeeld moeten worden. Hierbij is de plaatsing van de vingers op de hals uiteraard van belang.

"Power Gig hoopt de wensen van al die gamers te beantwoorden die hun bandgames naar een nieuw niveau wilden hebben. We zijn er zeker van dat de transitie van de bestaande games [naar Power Gig] tegelijk naadloos als opwindend zal zijn", zegt Bernard Chiu, CEO van Seven45 Studios.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou