Nieuws
Portal 2

Portal-schrijver wil aan derde game werken

Voordat hij te oud wordt

Geschreven door Michel Musters op
Een van de schrijvers van de Portal-games zou graag aan een derde game in de reeks beginnen.

Dat meldt Erik Wolpaw tijdens de Kiwi Talkz-podcast. Wolpaw heeft meegeschreven aan Portal en Portal 2. Verder werkte hij ook aan games als Half-Life: Episode 1 en 2, Half-Life Alyx en Psychonauts.

Aan het einde van de podcast meldde Wolpaw: "We moeten aan Portal 3 beginnen. Dat is mijn bericht aan... wie het ook maar wil horen. Ik word er niet jonger op. Het is gek om dit te beseffen, maar straks zijn we te oud om aan Portal 3 te werken, dus laten we het gewoon doen."

Elders in de podcast geeft Wolpaw echter toe dat hij geen idee heeft of Valve interesse heeft in een derde game in de reeks. "Ik kan het niet zelf voor elkaar krijgen", zo meldt hij. Wolpaw laat weten niet te weten of er überhaupt genoeg werknemers binnen Valve tijd zouden hebben voor de ontwikkeling van de game.

Wolpaw lijdt aan ontstekingsziekte colitis ulcerosa, waardoor hij in de jaren 00 moet vertrekken bij Valve. Hij wordt echter nog wel ingehuurd voor zijn schrijfwerk. De complete podcast is hieronder te bekijken.

In de loop van dit jaar moet overigens wel Portal: Companion Collection naar Nintendo Switch komen. Hierin zitten Portal en het vervolg Portal 2. Het is voor het eerst dat de games speelbaar worden op een Nintendo-console.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft deelt gratis PC Game Pass-trials uit Shin Megami Tensei 5 is een miljoen keer verscheept
1

Reacties op: Portal-schrijver wil aan derde game werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    mole28

    • 19 april 2022 09:05
    Yes please! De Portal games staan hoog op mijn lijst van leukste games ooit!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.