Portal-ontwikkelaar Kim Swift aangenomen bij EA Motive | Gamer.nl

Portal-ontwikkelaar Kim Swift aangenomen bij EA Motive | Gamer.nl

Kim Swift, lead designer van de eerste Portal-game, is toegevoegd aan de EA-studio Motive en gaat daar aan de slag als design director.

Swift was onderdeel van het originele team dat Nerbacular Drop presenteerde aan Valve. Later werd zij door Gabe Newell aangenomen om het concept achter Nerbacular Drop te gebruiken om Portal te maken. Naast Portal heeft ze ook gewerkt aan Left 4 Dead en Left 4 Dead 2.

Motive is opgezet door Jade Raymond, die eerder een prominente rol had in de ontwikkeling van de A a in's Creed-games. De nieuwe studio werkt op dit moment samen met Visceral Games, bekend van onder andere Dead Space, aan een nieuwe Star Wars-game. Aan het hoofd van het project staat Uncharted-bedenker Amy Hennig. Veel is nog niet bekend over de Star Wars-game. Tijdens E3 2016 werden een getoond. Volgens Nolan North, de stem achter Nathan Drake, wordt de game "Star Wars in de stijl van Uncharted".

De studio werkt naast aan de Star Wars-game met Visceral ook aan een nieuw project. Het is nog niet duidelijk waar Swift zich op gaat focu en. Mogelijk krijgen we meer informatie tijdens het pre-E3 evenement EA Play, dat deze week is aangekondigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou