Portal 2 krijgt van tientallen gamerecensenten een gemiddelde van 95 uit 100, terwijl de gebruikersscore twee dagen geleden op een gemiddelde van 5 uit 10 stond. Inmiddels is dat cijfer opgeklommen tot 6,5 uit 10, maar dat komt nog steeds niet in de buurt van het cijfer dat de gamepers geeft. Opvallend daarbij is dat gamers óf bijzonder lage cijfers geven, van 0 tot 3, óf juist hele hoge, van 8 tot 10. 

De extreem lage cijfers lijken vooral gegeven te zijn uit protest. Zo klagen gamers over het feit dat de singleplayermodus van Portal 2 slechts enkele uren langer is dan dat van de eerste, terwijl die game aanzienlijk goedkoper was. Positieve gebruikers melden juist dat de game zijn geld wel waard is vanwege de unieke ervaring die het spel biedt en dat de coöperatieve modus ook nog uren aan gameplay biedt.

Ook het feit dat de game een digitale shop bevat waarin spelers accessoires kunnen kopen voor de robots uit de coöpmodus kan rekenen op kritiek. Ondanks het feit dat deze accessoires een puur cosmetische functie hebben, lijken sommige gamers geïrriteerd dat ze niet gratis zijn. 

ARG

Daarnaast zijn er gamers die een laag cijfer geven uit protest tegen een volgens hun teleurstellend einde van de alternate reality game (ARG) die ontwikkelaar Valve had opgezet ter promotie van Portal 2. Middels een offline en online speurtocht en het kopen van een aantal games op Steam konden gamers Portal 2 uiteindelijk enkele uren eerder krijgen dan aanvankelijk was aangekondigd.