Valve belooft een editor die eenvoudig is in gebruik en waarmee gamers testruimtes kunnen bouwen voor de singleplayer- en coöperatieve multiplayermodus van Portal 2. Deze nieuwe testruimtes kunnen vervolgens gedeeld worden met andere spelers, die de maps kunnen bekijken, spelen en beoordelen.

Voor welke platformen deze toevoeging wordt aangeboden, is nog niet door de ontwikkelaar bevestigd. In het verleden heeft Valve meerdere malen aangegeven het contentaanbod voor verschillende platformen zoveel mogelijk hetzelfde te willen houden. De vorige DLC, Peer Review, is op alle platformen verschenen.

Gesloten

De gesloten aard van de spelcomputers, met name die van de Xbox 360, is regelmatig een punt van kritiek geweest voor Valve. Valve's Steam-platform mocht bijvoorbeeld niet op Microsofts console verschijnen, maar is nu wel te vinden op PlayStation 3. Hierdoor kunnen PC- en PS3-gamers de coöperatieve modus van Portal 2 samen spelen, op Microsofts spelcomputer kan dat niet. Het is onbekend of het ontbreken van Steam een probleem vormt voor de mogelijkheid om de map editor aan te bieden.