'Portal 2 is Valves laatste geïsoleerde singleplayer-ervaring' | Gamer.nl

'Portal 2 is Valves laatste geïsoleerde singleplayer-ervaring' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Keighley hoorde Valve-oprichter Gabe Newell een dergelijke opmerking maken, maar Newell zelf zegt ook nog niet precies te weten wat dit inhoudt voor de toekomst. Dit betekent naar verwachting in ieder geval dat de singleplayergames van Valve in de toekomst een bepaalde vorm van online connectiviteit zullen hebben.

Daarmee zou Valve meegaan in een recente trend. Zo worden de rondetijden uit de carrièremodus van Need for Speed: Hot Pursuit online vergeleken met die van vrienden en kunnen spelers hints voor elkaar achterlaten in de singleplayermodus van Demon's Souls.

Innovatief

Volgens Newell moet Valve continu innovatief zijn om op korte en lange termijn succesvol te zijn en is Valve niet een ontwikkelaar die trends volgt, maar die trends creëert. Gabe Newell heeft zelf een aantal ideeën, en noemt kort een project dat niet binnen vijf jaar het daglicht zal zien. "Wanneer je over vijf jaar terugkijkt, dan zal vandaag eruitzien als het stenen tijdperk", vertelt Newell.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou