Naast die voor beste game heeft Portal 2 ook de prijzen voor beste verhaal en beste design gewonnen. Skyrim, dat ook kansmaakte op de Bafta voor de beste game, was in zes categorieën genomineerd maar won in geen enkele. Andere genomineerden voor beste game waren Batman: Arkham City, Fifa 12, L.A. Noire en The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Battlefield 3 was een andere grote winnaar bij de prijsuitrijking. De game won drie prijzen waaronder de Game Award of 2011, de enige publieksprijs bij de Bafta's. De multiplayer-shooter won ook de prijzen voor beste audio en beste online multiplayer. LittleBigPlanet 2 won in de categorieën familie en game-innovatie. Batman: Arkham City werd uitgeroepen tot beste actiegame; Mark Hamill, de acteur die The Joker speelt in Arkham City, werd uitgeroepen tot beste performer.

Rayman: Origins, Insanely Twisted Shadow Planet, Peggle HD, Monstermind, L.A. Noire, Kinect Sports 2 en Total War: Shogun 2 wonnen ook een Bafta. Markus Persson, de maker en bedenker van Minecraft, heeft de Bafta Special Award gewonnen.