Populaire YouTuber ontmaskert zichzelf als Assassin's Creed-lekker

Populaire YouTuber ontmaskert zichzelf als Assassin's Creed-lekker

YouTuber Dan Allen blijkt de insider 'The Real Insider' te zijn, die onlangs details over de nieuwe Assassin's Creed-games uitlekte.

The Real Insider deelde nog voor de onthulling van Assassin's Creed Mirage, Codename Red en Codename Hexe al wat details over de games op Twitter. Het blijkt nu dat de insider een YouTuber is die deze informatie al op voorhand van Ubisoft had gekregen, maar dat logischerwijs nog niet voor het embargo mocht delen.

The Real Insider onthulde per ongeluk zelf zijn echte identiteit. Toen een twitteraar een vraag stelde aan The Real Insider, beantwoordde Dan Allen die vraag. Hij vergat dus van account te wisselen voordat hij de tweet uitstuurde. Vervolgens gingen diverse mensen graven in de tijdlijn van zowel Allen als The Real Insider, en vond men gelijkenissen over de games die Allen coverde en de informatie die The Real Insider uitlekte.

Allen heeft inmiddels een verontschuldiging geschreven. "Ik heb spijt van mijn acties. Ik schaam me en ben teleurgesteld in mijzelf. Ik ga wat tijd nemen om te reflecteren op mijn slechte keuzes, die nooit meer gemaakt gaan worden." De tweet is inmiddels niet meer te zien, omdat Allen zijn Twitter-account heeft verwijderd. Wel heeft hij een verontschuldigingsvideo op zijn YouTube-kanaal geplaatst, die hieronder te zien is.

Het is niet bekend of de YouTuber NDA's heeft ondertekend en dus juridische gevolgen kan ondervinden van het uitlekken van informatie. Als het louter om het breken van embargo's gaat, is het waarschijnlijker dat Allen alleen op een zwarte lijst bij uitgevers wordt gezet.

Watch on YouTube
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vind het grappig dat ik nooit van die "bekende youtubers" gehoord heb. Maar dit is wel leuk om te weten dat dus zo iemand data lekt. Voor andere lekken zou het best wel eens om een youtuber of bekende tester ofzo zijn, kans op een medewerker van het project is in mijn ogen ee nstuk kleiner geworden. owja, hacker kan natuurlijk ook maar dat verschil merk je wel.

0

@-JK- Populair is niet een synoniem voor bekend. NIet dat het uitmaakt... ~190k subscribers is respectabel maar ver van "populair" in Youtube-termen dus ik kan het niet echt een accurate kop noemen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou