PopCap werkte aan Diablo-achtige titel | Gamer.nl

PopCap werkte aan Diablo-achtige titel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het project was al vrij ver en zat al in de bètafase. Het leek een beetje op Diablo, maar dan turn-based, erg schattig", aldus Jason Kapalka van PopCap.

Kritisch kijken

"Maar dan komen we op een punt, na maanden van ontwikkeling, dat we beseffen dat er iets mist, ook al is het spel wel leuk. Of het heeft niet genoeg diepgang, of we denken dat het gewoon niet zo succesvol gaat worden. En dan gaan we er heel kritisch naar kijken", legt Kapalka uit en meldt vervolgens dat er binnen PopCap een flink aantal van dit soort onafgemaakte titels op de plank liggen. Eens in de zoveel tijd werpt de studio nog eens een blik op deze projecten en kijkt het of er nog een spel bijzit dat de potentie bezit om uitgebracht te worden.      

PopCap is onder meer bekend van de zeer succesvolle titels Bejeweled en Plants vs. Zombies, dat na zijn oorspronkelijke PC-release ook nog voor Xbox Live Arcade, iPhone en iPad en werd uitgebracht. Ook staat er een DS-versie gepland.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou