Soms zijn er nog wel eens bedrijven die adventuregames maken, om het genre weer nieuw leven in te blazen. Eén van deze bedrijven was het Poolse Detalion, de ontwikkelaar van onder andere Sentinel: Descendants in Time. Helaas heeft ons vandaag het droeve nieuws bereikt dat de ontwikkelaar haar deuren sluit.

De laatste maanden was Detalion al veel personeel aan het wegsturen, maar dat het zo ver zou komen, had eigenlijk niemand verwacht. Het grootste probleem was eigenlijk dat er geen uitgevers gevonden konden worden voor de spellen die gemaakt werden.According to Maciej Miasik, game producer and co-owner of Detalion, the company still officially exists for the time being, and could yet restart activities if they're successful in their ongoing attempts to secure funding. However, there are no current plans for development of another project, and the outlook is not hopeful.

Er zou dus toch nog misschien een lichtpuntje aan de horizon kunnen zijn voor de Poolse ontwikkelaar, maar erg hoopvol is het allemaal niet. Hopelijk zet de trend van de sluitende ontwikkelaars niet al te ver door in de toekomst.

Lees ook onze review van Sentinel: Descendants in Time.