Poolse consumentenbond onderzoekt problemen Cyberpunk 2077

Poolse consumentenbond onderzoekt problemen Cyberpunk 2077

De Poolse consumentenbond onderzoekt de problemen bij de lancering van Cyberpunk 2077.

Een woordvoerder van UOKiK, kort voorUrząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Bond voor Competitie en Consumentenbescherming) zegt dat het ontwikkelaar CD Projekt Red vraagt om de problemen uit te leggen en actie te ondernemen.

"We zullen controleren hoe de ontwikkelaar aan patches werkt die de problemen op verschillende consoles oplossen, maar ook welke stappen het bedrijf zet om mensen die hun geld terug hebben gevraagd en niet blij zijn met hun aankoop tegemoet te komen, ondanks de verzekeringen van de ontwikkelaar", zegt woordvoerder Małgorzata Cieloch (via IGN).

Mocht de consumentenbond niet tevreden zijn - bijvoorbeeld met het huidige retourbeleid, meldt het rapport - dan kan het een boete opleggen van maximaal tien procent van het inkomen over 2020. Ook zou het CD Projekt Red kunnen vragen 'digitale bonussen' uit te delen aan bezitters van de game.

De release van Cyberpunk 2077 werd geplaagd door bugs en technische problemen op vooral de Xbox One en PlayStation 4. Sony haalde de game kort na lancering uit de PlayStation Store.

CD Projekt Red heeft nog niet gereageerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Het is terecht dat ze op hun vingers getikt worden, don't get me wrong. Maar als elke instantie zich er nu mee gaat bemoeien wordt het budget en de tijd steeds krapper voor CDPR om de problemen op te lossen. Hierdoor houden al deze maatregelen de problemen ook wel een beetje in stand. Het zou beter zijn als ze al deze energie nu kunnen stoppen in het oplossen van de problemen ipv zich verantwoorden voor de problemen.

0

Aanbevolen voor jou