Weinig games hebben zoveel problemen gekend tijdens de ontwikkeling als Counter Strike: Condition Zero, de singleplayer variant van de populaire multiplayermod Counter Strike. Het spel is al meerdere jaren in ontwikkeling en tot twee keer toe van ontwikkelaar gewisseld. Momenteel is men bij Ritual, bekend van Heavy Metal FAKK 2 en Star Trek Elite Force 2, bezig met het afronden van deze game welke in augustus dan ook echt uit moet komen.

Computer and Videogames heeft een aantal nieuwe screenshots van het spel welke duidelijk maken dat het spel eigenlijk een paar augustussen te laat op de markt komt. Grafisch kan het immers, hoe je het ook wend of keert, niet meer mee met de hedendaagse standaard. De gebruikte engine is dezelfde als van de eerste Half-Life, en dat iets meer dan een maand voor de release van de opvolger van deze topper.

Het spel zal het dus volledig van de gameplay moeten hebben en als die gameplay in de buurt van Half-Life of Counter Strike komt dan moet dat wel snor zitten. Maar de vraag is hoeveel mensen geld gaan neer leggen voor Condition Zero wanneer Half Life 2, welke bijna zonder twijfel ook op het gebied van gameplay superieur zal zijn, reeds om de hoek te wachten staat? Meer plaatjes vind je alvast hier.