Het begint een echte hype te worden, computergames de schuld geven van een vroege dood bij kinderen. Nadat we gisteren al het overlijden van een 17 jarige Diablo II speler in het nieuws hadden, vandaag meldt de politie in Tailand dat het spel Bomber Man een 12 jarig meisje zelfmoord heeft doen plegen.

Volgens de politie is de oorzaak van de zelfmoord het niet kunnen winnen in het populaire Playstation spel. Nadat Siriwan Khao-snoh zich boven had teruggetrokken en niet meer beneden kwam werd ze gevonden door haar 14 jarige zusje. Volgens de politie is Siriwan depressief geworden na spelen en heeft ze zelfmoord gepleegd. Een opmerkelijke conclusie, in het afscheidsbriefje aan haar ouders stond er namelijk niks over.

"Dear mom, I am sorry to leave you. In fact, I do not want to die . . . but mom please don't worry about why I have committed suicide," she wrote.

De oorzaak lijkt me erg ver gezocht door de politie, toch zorgen verhalen als dit ervoor dat Games een slechte naam krijgen. Wordt hopelijk NIET vervolgt.