Gamers, opvoeders en politici die dachten dat Grand Theft Auto gewelddadig was zullen waarschijnlijk helemaal een beroerte krijgen als ze horen over 25 to Life. In het spel neem je het op tegen de politie en kun je onschuldige omstanders als levend schild gebruiken (wat weer laat zien dat niemand onschuldig is). "Het is het ergste deel in een serie van gewelddadige en verschrikkelijke spellen die de grens van goed fatsoen overschrijden" zegt de Amerikaanse senator Chuck Schumer

"25 to Life zorgt ervoor dat andere controversiele games, zoals Grand Theft Auto, er als een kinderserie uitzien."

De New York Daily heeft onder de grote steen waar ze Schumer vandaan hebben gehaald, ook nog iemand anders gevonden, namelijk Patrick Lynch, president van de Patrolman's Benevolent Association, een club van echte mannen die graag in uniform rondlopen. Volgen Lynch is het schandalig dat een bedrijf (in dit geval uitgever Eidos) probeert de Amerikaanse kinderen af te stompen. Het spel zal namelijk leiden tot lafaards die zich verstoppen achter een pistool.

Wat al die halfgare figuren niet in hun botte kop lijken te krijgen is dat dit spel NIET voor kinderen geschikt is, en dat het eigenlijke probleem ligt bij ouders die hun kinderen dit soort volwassen games laten spelen.