Pokémon Ultra Sun en Moon zijn de laatste Pokémon-games voor 3DS | Gamer.nl

Pokémon Ultra Sun en Moon zijn de laatste Pokémon-games voor 3DS | Gamer.nl

Game Freak maakt bekend dat Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste Pokémon-games zijn voor Nintendo 3DS.

De ontwikkelaar vertelt dat ze met de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de grenzen van de Nintendo 3DS bereikt hebben. De verhaallijn van deze games zijn twee keer zo lang als die van de voorlopers, waarbij ook nog eens veel extra content toegevoegd is.

Dat betekent niet dat er geen spin-off titels zouden kunnen verschijnen voor de handheld, maar dat de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste games uit de hoofdreeks zullen zijn op Nintendo 3DS.

Het betekent uiteraard niet het einde van de Pokémon-franchise, die gewoon op Nintendo Switch wordt doorgezet. In een interview met Gamer.nl vertelt Shigeru Ohmori, de regi eur van vele Pokémon-games:

"De wereld van Pokémon verdwijnt niet zomaar. Alola is nu onderdeel van de wereld en dat zal zo blijven. Geruchten over de Switch zijn er altijd, maar we willen dat spelers eerst Ultra Sun en Ultra Moon spelen en dan geduldig wachten op de Switch-game. We kunnen wel een grote onthulling doen: er zullen pokémon zijn en je kunt ze vangen met pokéballs!"

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou