Pokémon Sword en Shield krijgen twee uitbreidingen

Pokémon Sword en Shield krijgen twee uitbreidingen

De Switch-games Pokémon Sword en Shield krijgen twee uitbreidingen in de vorm van The Isle of Armor en The Crown Tundra.

Beide uitbreidingen zijn onderdeel van een Expansion Pass die vanaf vandaag via de eShop gekocht kan worden voor 29,99 euro. In plaats van nieuwe Pokémon-games te ontwikkelen die zich in dezelfde regio als eerdere titels afspelen, wil ontwikkelaar Game Freak op deze manier huidige spelers nieuwe avonturen aanbieden.

The Isle of Armor verschijnt eind juni en heeft als thema 'groei'. Dit enorme eiland aan de kust van Galar staat vol met ongerepte natuur, stranden en moerassen. Er is een dojo te vinden waar spelers les krijgen van mentor Mustard, die eerder de kampioen Leon heeft lesgegeven. De nieuwe legendary pokémon is Kubfu, een fighting-type die kan evolueren naar Urshifu. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe tutor moves, kledingstukken en skins voor de fiets.

Tweede uitbreiding The Crown Tundra draait om 'verkennen' en komt dit najaar uit. Spelers worden de leider van een ontdekkingsteam in dit besneeuwde gebied, en kunnen de legendary pokémon Calyrex vinden, een psychic/grass-type. Daarnaast bevat de uitbreiding een nieuwe coöpmodus waarin spelers met vrienden ondergrondse Pokémon Dens kunnen verkennen, waarin oude, legendarische pokémon gevonden kunnen worden die Dynamaxen. In de uitbreiding zijn nieuwe kledingstukken en haarstijlen te vinden.

De Expansion Pass moet los voor Pokémon Sword en Shield gekocht worden; één Expansion Pass werkt dus niet in beide games. Net zoals in het hoofdspel kom je in de Expansion Pass voor Sword en Shield andere pokémon en personages tegen. Beide nieuwe gebieden zijn volgens Game Freak qua vrijheid vergelijkbaar met de Wild Area uit de hoofdgame. In totaal zijn er tweehonderd pokémon in de uitbreidingen te vinden die niet in het hoofdspel zitten.

De Expansion Pass verschijnt later vandaag op de Switch eShop en kan dan alvast aangeschaft worden. Rond de release van de uitbreidingen komen er ook gratis updates uit voor Sword en Shield waarmee het mogelijk is voor mensen die de uitbreidingen niet kopen om de nieuwe pokémon te vangen.

Tot slot liet Nintendo weten dat Pokémon Home, waarmee pokémon overgezet kunnen worden naar Sword en Shield, ergens in februari voor Switch lanceert. Meer details hierover volgen nog.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik was destijds een van de personen die de studio verdedigde dat teruggaan naar 400 pokemon, en populaire zoals Blastoise bewaren voor de volgende game, een goede move was. Zeker ook om een frisse wind door de meta te laten waaien, helemaal met weinig legendary pokemon. Pokemon SS zijn daarnaast mijn GOTY 2019. Maar als de studio dan vervolgens niet een nieuwe game maakt met 400 andere pokemon, maar ze gewoon via een betaal model gaat toevoegen aan de huidige game, voel ik me toch een beetje belazerd. Vervolgens pleuren ze van de 200 ''nieuwe'' pokemon, ook nog een hele bak legendaries de meta in. De bullshit is compleet als moves als Pursuit (waar destijds veel geklaag over was dat deze opeens verwijderd was) nu via de nieuwe (achter een paywall zittende) move-tutor alsnog in de game zitten. Heel gemixte gevoelens, het lijkt me tof verder te kunnen met deze game, maar het is absoluut niet fraai.

0
test

@WvA ik heb ook gemixte gevoelens. Nieuwe areas en pokemons: top. Dit genoemde als dlc doen ipv een 60 euro game genaamd Sharp Shord & Strong Shield: geweldig. Maar als ik dingen zie als... nieuwe haarstijlen... en kleding. Dan denk ik dit hoort gewoon in de base-game.

0
test

@Millman7 Precies, toen dat deel langskwam dacht ik meteen ''ja hoor eens, dit zijn letterlijk dingen die mij opvielen dat ze beperkt waren, en nu weet ik waarom..'' Meer wild-area achtige gebieden zijn geweldig, daar heb ik echt van genoten, maar ik vind het allemaal wel een beetje toondoof. Zeker met al die (onterechte) bedreigingen destijds, vind ik het nogal wat om ~1.5 maand later zon announcement te maken. Wat vind je van de prijs? Afhankelijk van de grote dacht ik zelf 10 a 20 euro per ding, en nu betaal je 30 voor beide. Maar als het 5 uur content is slaat het natuurlijk nergens op.

0

Blij dat ik de game niet gekocht heb. Ik had voordat de game uitkwam al een vermoeden dat ze achteraf via DLC dingen zouden toevoegen waarvan je zou denken: 'Dit had er al in moeten zitten.' Nadat ik de eerste reviews van spelers had bekeken was ik ervan overtuigd dat ze dit zouden doen. En tadaa. Wat ontzettend jammer dit. Zeker na alle kritiek! Mensen die klagen over weinig verschillende omgevingen, veel pokémon die missen, weinig legendaries en amper dungeons. Komen ze nu aan met verschillende gebieden, nieuwe pokémon, legendaries en grotten etc. Dat ze dit in de game willen stoppen, prima, maar maak dan ook een fatsoenlijke gratis update om de eerder incompleet afgeleverde game af te maken. En daarna maken ze dan maar DLC.

0

Aanbevolen voor jou