Switch- en iOS-game Pokémon Quest haalt 8 miljoen dollar in een maand op | Gamer.nl

Switch- en iOS-game Pokémon Quest haalt 8 miljoen dollar in een maand op | Gamer.nl

href="https://sensortower.com/blog/pokemon-quest-revenue-month-one" rel="noopener noreferrer" target="_blank">SensorTower</a> laat weten dat Pokémon Quest, de free-to-play game die eind mei voor Switch en eind juni voor iOS verscheen, 8 miljoen dollar heeft verdiend.

Volgens het rapport is 3 van de 8 miljoen dollar afkomstig uit de eerste week na lancering. Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig van spelers uit Japan. Daar komt ongeveer 34% van de omzet vandaan. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten met 24% en als derde Zuid-Korea met 12%. Wat betreft de platformen is 66% van de omzet afkomstig van iOS-spelers en de overige 34% van Google Play. Cijfers over de Nintendo Switch-versie zijn niet bekend.

Ten opzichte van de eerste week van Pokémon Quest zijn de uitgaven enigszins gedaald. Per dag behaalt de game nu ongeveer 30.000 dollar. Het recordbedrag aan opbrengsten dateert uit 30 juni. Toen werd er een omzet gegenereerd van maar liefst 580.000 dollar. In totaal hebben ongeveer 8 miljoen accounts de game gedownload op iOS en Android.

Pokémon Quest is een game die gratis gespeeld kan worden, maar wordt ondersteund met microtransacties. Pokémon Quest speelt zich af op Tumblecube Island waar zich de 151 originele pokémon bevinden in een kubus-achtige stijl. Op het eiland moet de speler op expeditie gaan en met pokémon vechten om verborgen schatten te vinden.

Eerder werd er een nieuwe trailer getoond van de aankomende game Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee over de toevoeging van Mega Evolutions. Daarnaast werd er aangekondigd dat PVP eind 2018 naar Pokémon Go komt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou