Nieuws
Pokemon Quest

Switch- en iOS-game Pokémon Quest haalt 8 miljoen dollar in een maand op

Lucratieve blokjes van Nintendo

Geschreven door Rick Bloemzaad op
SensorTower laat weten dat Pokémon Quest, de free-to-play game die eind mei voor Switch en eind juni voor iOS verscheen, 8 miljoen dollar heeft verdiend.

Volgens het rapport is 3 van de 8 miljoen dollar afkomstig uit de eerste week na lancering. Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig van spelers uit Japan. Daar komt ongeveer 34% van de omzet vandaan. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten met 24% en als derde Zuid-Korea met 12%. Wat betreft de platformen is 66% van de omzet afkomstig van iOS-spelers en de overige 34% van Google Play. Cijfers over de Nintendo Switch-versie zijn niet bekend.

Ten opzichte van de eerste week van Pokémon Quest zijn de uitgaven enigszins gedaald. Per dag behaalt de game nu ongeveer 30.000 dollar. Het recordbedrag aan opbrengsten dateert uit 30 juni. Toen werd er een omzet gegenereerd van maar liefst 580.000 dollar. In totaal hebben ongeveer 8 miljoen accounts de game gedownload op iOS en Android.

Pokémon Quest is een game die gratis gespeeld kan worden, maar wordt ondersteund met microtransacties. Pokémon Quest speelt zich af op Tumblecube Island waar zich de 151 originele pokémon bevinden in een kubus-achtige stijl. Op het eiland moet de speler op expeditie gaan en met pokémon vechten om verborgen schatten te vinden.

Eerder werd er een nieuwe trailer getoond van de aankomende game Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee over de toevoeging van Mega Evolutions. Daarnaast werd er aangekondigd dat PVP eind 2018 naar Pokémon Go komt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe patch voor No Man's Sky richt zich op bug fixes Heb jij al een console-update gedaan om te kunnen gamen in 4K?
0

Reacties op: Switch- en iOS-game Pokémon Quest haalt 8 miljoen dollar in een maand op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.