Vacature wijst op mogelijke Pokémon-game voor Switch | Gamer.nl

Vacature wijst op mogelijke Pokémon-game voor Switch | Gamer.nl

Pokémon-ontwikkelaar Game Freak is href="https://jp.indeed.com/%E4%BB%95%E4%BA%8B?jk=e2dc48de6cab35cd">op zoek</a> naar medewerkers voor een nieuwe titel die wellicht voor Nintendo Switch gaat verschijnen. De vacature duidt erop dat de studio werkt aan een nieuwe Pokémon-game.

De vacature meldt dat Game Freak op zoek is naar een character modeller voor het ontwerp van "monsters, mensen en items in een overdreven cartoon-stijl". Hierbij is Maya een vereiste, een programma om objecten en personages in 3D te ontwerpen.

Ook zoekt de studio een 3D graphics-ontwerper. Vooral de beschrijving hierbij duidt erop dat het gaat om de volgende Pokémon-game: "Jouw kans om betrokken te raken bij het ontwerpen van een RPG die wereldwijd populair is".

De Nintendo Switch wordt niet specifiek genoemd, maar de beschrijving geeft wel aan dat het gaat om een consumenten-game. Dit houdt in dat het geen mobiele titel is, waardoor het aannemelijk is dat het om de Nintendo Switch gaat. Hiernaast wordt gevraagd dat de kwaliteit van de 3D-objecten vergelijkbaar met "Wii U en PS Vita" moet zijn, wat doet denken dat de game niet voor 3DS wordt ontwikkeld. Beide vacatures lopen tot ongeveer mei 2018.

Eind vorig jaar doken geruchten op over een port van Pokémon Sun & Moon voor de Switch, genaamd Pokémon Stars. Wellicht krijgen we tijdens de aankomende E3 meer informatie over de nieuwe titel van Game Freak.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou