Nieuws
Pokemon lets go!

Pokémon Let's Go wil traditionele rpg- en Pokémon Go-spelers samenbrengen

Verhaallijn blijft trouw aan Yellow

Geschreven door Pablo Bool op
Pokémon-baas Junichi Masuda vertelt in een interview met Eurogamer wat voor publiek hij voor ogen had tijdens het maken van de nieuwe Pokémon Let's Go-games en weidt uit over het verhaal van de game.

Masuda is nauw betrokken met de Pokémon-serie. Hij werkt sinds 1989 bij Game Freak en heeft meegewerkt aan elke Pokémon-titel. Voornamelijk heeft hij invloed op de Pokémon-hoofdspellen, maar ook heeft hij bijvoorbeeld muziek gecomponeerd voor Pokémon Go.

De interviewer merkt op dat Pokémon Go een onverschillige reactie kreeg van hardcore-spelers en of deze spelers moeten wachten op de hoofdspellen die uitkomen in 2019.

Masuda antwoordt hierop dat er een aantal regels voor Pokémon-games waren die hij nooit wilde verbreken, zoals het vechten met pokémon zodat ze zwak genoeg zijn om ze te vangen. Deze regel is toch weggegooid, omdat Masuda een casual, maar ook terloopse ervaring aan kinderen wil aanbieden. Daarnaast zegt Masuda dat hij met de game de mogelijkheid wil bieden om je pro-actief op te stellen ten aanzien van het vangen van pokémon, omdat de beestjes niet meer in het gras verstopt zitten. Spelers kunnen zelf bepalen wanneer ze op pokémon gaan jagen en wanneer ze geen zin hebben in een gevecht.

"Alle soort fans zijn uiterst belangrijk voor mij, ook de mensen bij wie Pokémon Go de eerste Pokémon-game was. Wat ik voornamelijk wil doen met deze games is voorkomen dat beide soort spelers een andere weg in slaan en ik hoop dat deze games ze samenbrengt," aldus Masuda.

Pokemon lets go!

Ook vertelt Masuda dat er niet per se een strategie achter zit om de hoofdspellen in 2019 uit te brengen na de Let's Go-games. Ze willen graag de volledige functionaliteit van de Nintendo Switch benutten en dit kost veel tijd. Daarom is Game Freak tegelijkertijd met beide games bezig.

Zoals al bekend is, zijn de Let's Go-games gebaseerd op Pokémon Yellow die in september twintig jaar bestaat. Masuda licht nu uit dat de algehele wereld, map en verhaallijn erg trouw blijven aan de originele Pokémon Yellow-games. Verdere details doet hij nog niet uit de doeken.

In ons achtergrondartikel lees je nog veel meer over Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee! en de strategie van Nintendo.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 76 krijgt immense banners in aanloop naar E3 Hoofdpersonage en meer over Rage 2 bekend
1

Reacties op: Pokémon Let's Go wil traditionele rpg- en Pokémon Go-spelers samenbrengen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tomhap

    • 4 juni 2018 20:16
    Snap dat het een remake is en dat gamefrea redelijk accuraat is met zijn remakes, maar door dat plaatje begint het me nu echt te storen dat velden met hoog gras weer blokvormig zullen zijn hoewel dat eigenlijk helemaal niet meer hoeft.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.