Pokémon komt als ruilkaartspel naar de iPad | Gamer.nl

Pokémon komt als ruilkaartspel naar de iPad | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tot nu toe was Nintendo huiverig games voor andere draagbare platformen dan zijn 3DS uit te brengen. Daar lijkt nu verandering in te komen. Hoewel de Pokémon Company eerder apps voor iOS uitbracht, lijkt dit de eerste echte game te worden. De game zou een iPad-versie worden van het huidige Pokémon Trading Card Game Online, dat al op pc en Mac speelbaar is. 

Overigens wordt er ook een "schokkende" nieuwe aankondiging rondom Pokémon gedaan op 26 augustus. Mogelijk houdt dat verband met deze game.

Blizzard, maker van de Warcraft-serie, oogst al enkele maanden succes met digitaal ruilkaartspel Hearthstone. Die game is ook voor iPad verkrijgbaar, en laat gebruikers het met digitale kaarten op een spelbord tegen elkaar opnemen.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou