Pokémon Go-spelersaantal op hoogste punt sinds lancering | Gamer.nl

Pokémon Go-spelersaantal op hoogste punt sinds lancering | Gamer.nl

Hoewel href="https://www.superdataresearch.com/us-digital-games-market/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">SuperData </a>geen exacte cijfers bekendmaakt laat het wel weten dat Pokémon Go sinds de lancering niet zoveel spelers heeft gehad als nu. Ook vermeldt de website dat Fortnite deze maand meer geld opleverde dan ooit voorheen.

De analyse-website vertelt dat Pokémon Go afgelopen mei 104 miljoen dollar opleverde, wat een stijging van 174% is ten opzichte van vorig jaar. Hiernaast was het spelersaantal vorige maand op zijn hoogst sinds de gekte bij de lancering in 2016. De recente toevoeging van het vriendensysteem en het feit dat de zomer net begonnen is, kunnen een aanleiding zijn voor een nog hoger spelersaantal de komende maanden.

De zomer van Pokémon Go start 30 juni en 1 juli met het Safari Zone-evenement in Dortmund. Tijdens dat event spawnen er meer Roselia’s, waar dan ook een Shiny variant van wordt toegevoegd. Op 14 en 15 juli zijn er onder andere meer Trapinch’ en Feebas’ te vinden en Alola Geodude en Alola Diglett worden in datzelfde weekend beschikbaar gesteld.

Ook vertelt SuperData dat Fortnite in mei voor het eerst driehonderd miljoen dollar oplevert in een enkele maand. Om precies te zijn verdiende Epic Games 318 miljoen dollar met Fortnite, wat zeven procent meer is dan wat de game opleverde in april.

Pokémon Go
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou